top of page
IMG_0074.jpg

Isoimman luolan suulla on mahdollisia hakkausjälkiä.

Kurikkalahden luolasto

Kurikkalahdessa, muutaman sadan metrin päässä Heinäveden satamasta on luolasto, joka koostuu kolmesta luolaksi luokiteltavasta kallionkolosta. 

 

Mielenkiintoisin luolista on L:n muotoinen tunneliluola. Se muodostuu kahdesta, noin puoli metriä leveästä, vajaat kaksi metriä korkeasta ja kaksi metriä pitkästä käytävästä. Tunnelin pohjoispuolinen suuaukko on halkeaman korkuinen, ja eteläpää päättyy luolan katossa olevaan ihmisen mentävään aukkoon. Luolan seinässä eteläisen suuaukon alapuoelella on kuvioita, jotka voivat olla kiven rakenteesen liittyviä sulkeumia tai hakkausjälkiä.

 

Muutaman metrin päässä L-luolasta on noin 4 metriä korkea siirtolohkare, jonka alla on noin 4 metriä syvä ja noin metrin korkea tunneliluola. Noin viiden metrin päässä toiseen suuntaan on kallion reunassa viistosti kallion sisään syvenevä lippaluola, jonka pohja on noin metrin muun maanpinnan alapuolella. Luola on sisältä noin 3 metriä leveä ja 1,5 syvä ja korkeus pohjasta kattoon on noin 1,5 metriä. Kyseinen luola sopisi hyvin purnuksi eli ruuansäilytyspaikaksi, jota pidetään viileänä säilömällä koloon talven aikana jäätä. (MK)

 

Pääsy

Luolasto on yksityispihassa, joten se ei ole käyntikohde.

Lähialueen muita kohteita

Voimakkaasti käsitelty kuva, jossa maalaus erottuu luonnollista selkeämmin.

bottom of page